Εισβολή γυναικών στο υπ. Εσωτερικών - Ζητούν δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

Ένταση είχαμε πριν λίγο στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και της Ομοσπονδία ΟΤΑ Αττικής.

Εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ζήτησαν να δουν εκπρόσωπο του υπουργείου, αλλά τους απάντησαν ότι «δεν υπήρχε στο κτίριο κάποιος αρμόδιος για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Οι διαδηλώτριες τότε επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο. Δυνάμεις των ΜΑΤ τις απώθησαν και για λίγα λεπτά σημειώθηκε μεγάλη ένταση με φωνές και σπρωξιές.

Μετά από αυτό, τις ενημέρωσαν ότι τελικά θα τις δεχθεί κάποιος υπεύθυνος κι αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στα γραφεία για τη συνάντηση.

Οι 2 ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς -όπως καταγγέλλουν- και διεκδικούν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες 55.000 βρέφη και νήπια αποκλείστηκαν φέτος από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ενώ τα παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα.