Τραγωδία στη Λέσβο: ηλικιωμένη έβλεπε τα 2 παιδιά της να καίγονται μέσα στο σπίτι τους

Τραγωδία τα ξημερώματα κοντά στις εργατικές κατοικίες Πολιχνίτου στη Λέσβο. Δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι που έμεναν στις 2.30 τη νύχτα.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη έφτασε άμεσα στο σημείο, όμως επειδή το σπίτι ήταν κατασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο, από άχυρο και ξύλο, το οίκημα είχε κυριολεκτικά λαμπαδιάσει. Τραγική φιγούρα η ηλικιωμένη μητέρα τους που μπροστά απ’ το σπίτι παρακαλούσε τους πυροσβέστες να σώσουν τα δύο της παιδιά.

Δυστυχώς όμως οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά αλλά όταν μπήκαν στο κατεστραμμένο σπίτι, εντόπισαν κάτω από τα υλικά της στέγης τα δύο αδέλφια ηλικίας 54 και 56 ετών, νεκρά.

 

 

Όπως είπε στους πυροσβέστες η ηλικιωμένη μητέρα, είδε τον καπνό, τους άκουσε να ζητούν βοήθεια και κι έσπευσε στο σπίτι τους. Κατέβηκε στο ισόγειο και τους είδε και τους δύο πεσμένους στο πάτωμα. Είχαν εισπνεύσει καπνό και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Όταν άνοιξε την πόρτα μπήκε οξυγόνο στο χώρο και αμέσως άρχισαν να ξεπηδούν από παντού φλόγες. Προσπάθησε να μετακινήσει τους γιους της αλλά δεν τα κατάφερε. Εκείνη μπόρεσε να βγει την τελευταία στιγμή πριν καταρρεύσει η σκεπή.

Προανάκριση για την πυρκαγιά, διενεργείται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.