Το τελευταίο αντίο στην Αρλέτα - Η αγαπημένη κιθάρα της συντροφιά στο φέρετρο

Φίλοι, συγγενείς και άγνωστος κόσμος που λάτρεψε τις ερμηνείες της, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσει την τραγουδίστρια που έφυγε τόσο άδικα, τόσο σύντομα απ’ τη ζωή.

Η τραγουδοποιός που νοσηλευόταν για καιρό στην εντατική μονάδα, αρχικά στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και μετά στου Ευαγγελισμού, άφησε την τελευταία της πνοή, την Τρίτη 8 Αυγούστου, σε ηλικία 72 χρονών.

 

 

Σήμερα, στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκε κοντά της να την αποχαιρετήσει πλήθος κόσμου. Καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιστήμονες και κυρίως απλός κόσμος που λάτρεψε το ήθος και το ταλέντο της.

 

 

 

 

 

 

«Τον δικό μου θάνατο δεν τον φοβάμαι», είχε πει σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις η Αρλέτα που τους τελευταίους έξι μήνες έδωσε μία γενναία μάχη με τον θάνατο μέσα σε ένα δωμάτιο εντατικής χτυπημένη από χρόνια προβλήματα υγείας. Κι όμως ποτέ, ούτε τις τελευταίες δύσκολες ώρες, δεν έχασε το χαμόγελο και την αισιοδοξία της.

Η Αρλέτα είχε μόνο μία επιθυμία, συντροφιά στο τελευταίο αντίο να έχει την πρώτη της κιθάρα. Κι η επιθυμία της εκπληρώθηκε. Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε η κιθάρα που τη συντρόφευε από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

 

 

Την ώρα που ο κόσμος  αποχαιρέτησε το φέρετρο, τραγουδούσε το «Τραγούδι της Ερήμου», και η Γιώτα Γιάννα έπαιξε φυσαρμόνικα:

 

 

Η σορός της, κατ’ επιθυμία της ίδιας, θα αποτεφρωθεί τις επόμενες μέρες.