Ακόμη ένας θάνατος από γρίπη - Συναγερμός επικρατεί στα νοσοκομεία από τη ραγδαία αύξηση των ασθενών

Αύξηση των περιστατικών με γριπώδη συνδρομή καταγράφεται σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας προκαλώντας την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας. Στη λίστα των θυμάτων προστέθηκε το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμη ασθενής με αποτέλεσμα τα περιστατικά να έχουν ανέλθει στα έξι.

Από την αρχή της εβδομάδας οκτώ νέα περιστατικά νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, μετά από σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται στα 17

Μεταξύ αυτών, ένα μωρό και ένας 24χρονος με “καθαρό” ιατρικό ιστορικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, έχουν καταφτάσει σε λιγότερο από ε΄να 24ωρο 85 ασθενείς με “‘ύποπτα” συμπτώματα.

Οι Ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιμένουν στην αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι προσφέρει διασταυρωμένη προστασία για τα στελέχη Α(Η1Ν1) αλλά και για τα στελέχη γρίπης τύπου Β και ενδεχομένως, μέσω της παραγωγής αντισωμάτων με διασταυρούμενη ανοσία, να προστατεύει από σοβαρή νόσο και επιπλοκές και από το διαφοροποιημένο στέλεχος Α(Η3Ν2).