Ετοιμαστείτε για νέο καύσωνα την άλλη εβδομάδα! Στους 42 το θερμόμετρο!

Νέο κύμα καύσωνα θα εμφανιστεί στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Το μελτέμι θα εξασθενήσει απ’το Σάββατο, από Δευτέρα το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά, και την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο υδράργυρος προβλέπεται να αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίξουν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:

– Ανατ. Μακ/νία – Θράκη : 40-41°C
– Κεντρική Μακ/νία : 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
– Δυτική Μακ/νία : 38°C
– Θεσσαλία : 40-41°C
– Ήπειρος : 40-41°C
– Δυτική Στερεά : 40-41°C
– Δυτική Πελ/νησος : 40-41°C
– Επτάνησα : 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.

Ακόμη, δυνατός καύσωνας αναμένεται να πλήξει το Σαββατοκύριακο μεγάλο μέρος της Ιταλίας αλλά και των Βαλκανικών χωρών. Το θερμόμετρο ενδέχεται να φτάσει τους 43-44°C και πιθανώς στους 45°C Ευτυχώς αυτό το κύμα καύσωνα δεν θα έρθει σε εμάς, έτσι τουλάχιστον φαίνεται με τα νεότερα στοιχεία.