Πάτρα - Κακοποίηση βρέφους: Κατάγματα & εγκαύματα από πυρακτωμένο αντικείμενο!

Τραγικά είναι όσα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το βρέφος που κακοποίησαν οι ίδιοι οι γονείς του στην Πάτρα.

Το μικρό αγγελούδι, μόλις 7 μηνών φέρει έντονα σημάδια κακοποίησης στο κορμάκι που σίγουρα δεν θα μπορούσαν να προκληθούν από ένα δίχρονο παιδί – όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς, ότι δηλαδή το βρέφος το κακοποίησε το μεγαλύτερο αδερφάκι του.

Το μωρό έχει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, εκχυμώσεις, εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Τα εγκαύματα στο κορμάκι του προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο. Ακόμη το χαρακτηρίζει κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, κοινωνική λειτουργός απ’ το Χαμόγελο του Παιδιού επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται το μωρό και δήλωσε τη πρόθεση του οργανισμού να βοηθήσει με τις υπηρεσίες του και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της, κατά το διάστημα από το 2009 ως το 2011. Στη συνέχεια είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Οι δύο γονείς, τσιγγάνοι, η 27χρονη μητέρα και ο 18χρονος πατέρας του μωρού, κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οικογενειακής βίας.

Η τύχη του επτά μηνών κοριτσιού θα αποφασιστεί από τις δικαστικές αρχές, που πιθανότατα θα αφαιρέσουν την επιμέλεια από τους γονείς.