Εξαφάνιση Μπεν: νέα στοιχεία! Ερευνούν ίχνη αίματος σε αντικείμενα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, από την Κω, πριν από 26 χρόνια, δημοσιεύει η Daily Mail.

Σε άρθρο της φιλοξενεί δήλωση της μητέρας του Μπεν, Κάρι Νίνταμ, όπου λέει ότι βρέθηκε ανθρώπινο αίμα σε ένα αυτοκινητάκι και ένα σανδάλι που πιστεύεται πως ανήκαν στον μικρό.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ είπε ότι προσπαθεί να πάρει δείγματα DNA από τα αντικείμενα, ενώ σύμφωνα με το BBC, o επιθεωρητής Jon Cousins δήλωσε ότι τα ευρήματα «ενισχύουν» τη θεωρία ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα κοντά στην περιοχή, όπου εξαφανίστηκε.

Μάλιστα η επικεφαλής της ιατροδικαστικής ομάδας, καθηγήτρια Λόρα Ντόσον, είπε ότι: «Είναι αξιοσημείωτο για την ταυτοποίηση ότι υπήρξε ένας άνθρωπος που έχει αιμορραγήσει και έχει έρθει σε επαφή με αυτά τα αντικείμενα. Οι βιολόγοι τώρα έχουν στα χέρια τους αυτά τα αντικείμενα και θα ερευνήσουν την ταυτότητα του προσώπου που άφησε ίχνη αίματος πάνω τους»

Η Κάρι Νίνταμ, η τραγική μητέρα, είπε πως η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι απόδειξη συγκάλυψης της εξαφάνισης του γιου της και πιστεύει πως ο γιος της σκοτώθηκε και κάποιος μετακίνησε το άψυχο σώμα του πριν ξεκινήσουν οι έρευνες στην Κω πέρυσι από τη βρετανική αστυνομία.

Οι αρχές ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους στο νησί, στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια και στη γύρω περιοχή, εξετάζοντας τις φήμες ότι ο μικρός σκοτώθηκε σε ατύχημα με εκσκαφέα, στις 24 Ιουλίου 1991.

Όμως απ’ τις έρευνες πέρυσι δεν είχε ανακοινωθεί ότι προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο, ως τώρα.

Ωστόσο σύμφωνα με τη μητέρα του και τα στοιχεία που λέει ότι βρέθηκαν: «Αυτό επιβεβαιώνει όλα όσα υποψιάζεται η αστυνομία. Το καθιστά λίγο πιο πραγματικό. Πιστεύουμε ότι πιστεύουν. Δείχνει περισσότερη συνωμοσία επειδή δεν βρήκαν το σώμα του Μπεν. Αυτό αποδεικνύει αδιαμφισβήτητα πως μετακινήθηκε και θάφτηκε».«Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Όλα είναι μια ολοκληρωτική συγκάλυψη», τονίζει.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές δίνουν μία νέα επεικόνιση για το πώς θα ήταν σήμερα ο Μπεν Νίνταμ, βασισμένη σε νέα μέθοδο: