Αγριεύει η κόντρα Τόσκα-ΠΟΑΣΥ για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια: "Ξεκαβαλήστε το καλάμι!"

Σε θέση μάχης και οι δύο πλευρές -ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η ΠΟΑΣΥ για τη συγκέντρωση της δεύτερης αύριο το απόγευμα στα Εξάρχεια.

Κι οι τόνοι όλο κι ανεβαίνουν όσο πλησιάζει η μέρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να καλεί τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΠΟΑΣΥ, εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις της, ανακηρύσσει τον εαυτό της ως τον “θεματοφύλακα αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας”. Εάν καθένας αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε ποιοι και πότε τις επικαλούνται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλες εποχές τύπου “εσείς είστε το κράτος”, κ.λπ. Ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να τη διαταράσσει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης από τη ΓΑΔΑ, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας.

Η ΠΟΑΣΥ, δεν κάνει πίσω στην απόφασή της για την εκδήλωση, κι έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια από τον δήμο. Την ίδια στιγμή οι αντιεξουσιαστές απαντούν με συγκέντρωση στο Κολωνάκι, αλλά και με το άνοιγμα πολιτικού περιπτέρου στα Εξάρχεια!