Παίδων Πεντέλης: σταματούν τις ορθοπεδικές επεμβάσεις γιατί δεν υπάρχουν χρήματα

Η έλλειψη χρημάτων κι ο πενιχρός προϋπολογισμός στο Παίδων Πεντέλης είναι η αιτία της διακοπής σοβαρών ορθοπεδικών επεμβάσεων φέρνοντας σε απόγνωση γονείς και γιατρούς!

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι σημείο αναφοράς για τη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων στη σπονδυλική στήλη, όμως πλέον
τα χειρουργεία αναβάλλονται επ΄ αόριστον κι αυτή τη στιγμή 12 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής από τον Απρίλιο.

Η διευθύντρια στην ορθοπεδική κλινική, Ιωάννα Πασπάτη, έχει αποστείλει επιστολή στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητώντας βοήθεια για το πρόβλημα.

Ο προϋπολογισμός για το τρέχον έτος στο Παίδων Πεντέλης δεν ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, και στην ορθοπεδική κλινική αναλογούν 60.000 ευρώ. Την ώρα που το κόστος για τα υλικά μιας σπονδυλοδεσίας φτάνει τα 5.000 – 6.000 ευρώ, ενώ το κόστος για την αντιμετώπιση της παραλυτικής σκολίωσης μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000 ευρώ.

Παράλληλα βέβαια στο νοσοκομείο υπάρχει και έλλειψη αναισθησιολόγων.

Η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι «οι ασθενείς είναι ανήλικα παιδιά με σοβαρά προβλήματα και οι επεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σύντομα και να διατίθεται το χρηματικό ποσό για τα υλικά που χρειάζονται… Οι ανάγκες των παιδιών δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις».

ΠΗΓΗ www.protothema.gr