Δεν φεύγουν τα σκουπίδια απ' τους δρόμους - Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ομόφωνα όλα τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τους συμβασιούχους των Δήμων της χώρας.

Έτσι ανακοίνωσαν ότι:

-Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24). Θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

-Την Τρίτη και Τετάρτη 27 και 28 Ιουνίου παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία μπορούν να διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες σε κάθε Δήμο.

-Την Πέμπτη 29 Ιουνίου προκηρύσσεται νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Με την τραγική εικόνα των λόφων από σκουπίδια σε κάθε γωνιά της χώρας, εν όψει καύσωνα, και μετά τα επεισόδια στη χθεσινή πορεία των συμβασιούχων, ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτηση στο Τwitter επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το θέμα:

«Ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ – ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

 

Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη, 28 του μηνός, για το αν πρέπει να κλείσουν οι Δήμοι στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων.

Σε ανακοίνωσή της για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη σχετικά με τη συνάντηση, η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει, ότι η αντιπροσωπεία της «ξεκαθάρισε πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αλλά και για τη λύση που πρέπει να δοθεί, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους». Επίσης, «για τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. υπουργός διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, υπεύθυνοι είναι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις των εργαζομένων αυτών με αντισυνταγματική, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, νομοθετική ρύθμιση».

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, από το βήμα της Βουλής, απέδωσε το «μπάχαλο» που μετέτρεψε σε σκουπιδότοπους τους Δήμους της χώρας, σε πρακτικές του παρελθόντος και κατ΄επέκταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι στις ενέργειες των σημερινών αρμόδιων υπουργών που κρίθηκαν μη συμβατές με το Σύνταγμα.

Ακόμη ανέφερε πως η όποια κυβερνητική πρωτοβουλία θα ληφθεί μετά την δημοσίευση του σκεπτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές πολλές ανανεώσεις συμβάσεων. «Η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει το ζήτημα στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Αναμένουμε το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να δούμε πως διαχειρίζεται την ερμηνεία του Συντάγματος και της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η αναπαραγωγή πρακτικών ομηρίας ή η δημιουργία συνθηκών για απόδοση υπηρεσιών του Δημοσίου σε εργολάβους αλλά να επιλύσει το πρόβλημα» είπε.