Πνίγεται στα σκουπίδια η χώρα - Απαράδεκτη εικόνα στις τουριστικές περιοχές

Λόφοι σκουπιδιών εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της Αττικής, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την κατάσταση. Την ίδια ώρα δήμαρχοι κάνουν έκλυση στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους αφού ενδέχεται να υπάρχει συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται επειδή 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. Στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους έχουν υπό κατάληψη τα αμαξοστάσια όλης της χώρας, κι έτσι τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Η κατάσταση είναι αρκετά αφόρητh εδώ και τρεις ημέρες που απέχουν τα απορριμματοφόρα, όμως ενδέχεται να χειροτερέψει αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Σήμερα μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΕ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ίδια ώρα που τις επόμενες ημέρες έρχεται κύμα καύσωνα.

Στις 10:30 πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων από ολόκληρη τη χώρα σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του κλάδου.

 

“Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο”, απειλούν. “Σκουρλέτη δώσε λύση εδώ και τώρα αλλιώς η Αθήνα θα πνιγεί στα σκουπίδια”, φώναζαν.

 

Η πορεία θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, και μετά προς τη Βουλή.

 

Απαράδεκτη είναι η εικόνα απ’ τους λόφους σκουπιδιών ειδικά στις τουριστικές περιοχές, τον Πειραιά, γύρω από την Ακρόπολη αλλά και σε νησιά.

 

 

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητά:

«Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα που ήδη έχουν αρχίσει και παρατηρούνται στην αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω των κινητοποιήσεων, που έχει εξαγγείλει σε όλους τους δήμους της χώρας η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ο δήμος Αθηναίων, καλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης να συμβάλουν όλοι στη διατήρηση και προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της Αθήνας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παρόμοια η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Κέρκυρα.