Πανελλαδικές: στην έκθεση εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων

Πρεμιέρα σήμερα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, που θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Συνολικά 105.000 υποψήφιοι θα δώσουν τον δικό τους αγώνα για να αποκτήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Χθες, στο ίδιο μάθημα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Το θέμα κρίθηκε από τους εκπαιδευτικούς βατό και κατανοητό και αφορούσε τις σχέσεις στην οικογένεια, βασισμένο σε κείμενο από βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά. Εξετάστηκαν 18.000 μαθητές των ΕΠΑΛ και η αναλογία εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διαμορφώνεται ως 1 στους 3 . Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, το 1% των υποψηφίων ΕΠΑΛ θα διεκδικήσει μία θέση στα Πανεπιστήμια ανάλογα με τα μαθήματα που έχει επιλέξει.

Τι δεν πρέπει να ξεχάσουν οι μαθητές:

– Το δελτίο του εξεταζόμενου.
– Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο.
– Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα.
– Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.