Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την έκρηξη: «Είδα το αυτοκίνητο να σηκώνεται στον αέρα»

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες που έζησαν από κοντά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.

«Είδα το αυτοκίνητο να σηκώνεται στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ένας αστυνομικός της συνοδείας του Λουκά Παπαδήμου, λίγη ώρα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

«Γίνανε όλα ακαριαία, ο θόρυβος ήταν πολύ δυνατός»

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο έκτο όροφο πολυκατοικίας και άκουσε ένα «πάρα πάρα πολύ δυνατό θόρυβο», τον οποίο αρχικά ερμήνευσε ως πυροβολισμούς.

Ωστόσο όταν βγήκε στο μπαλκόνι, είδε δύο αυτοκίνητα ακινητοποιημένα και τις αρχές να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα άτομα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Έσκασαν οι αερόσακοι, ενώ σε λίγη ώρα έφτασε η Πυροσβεστική με την Άμεση Δράση. «Γίνανε όλα ακαριαία και ο θόρυβος ήταν πάρα πολύ δυνατός», καταλήγει χαρακτηριστικά.