"Σ' αγαπάμε, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ" - Το σπαρακτικό αντίο στον κυβερνήτη του Χιούι

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του αδικοχαμένου κυβερνήτη του ελικοπτέρου Δημοσθένη Γούλα στον ιερό ναό Σωτήρος.

Ο κυβερνήτης καταγόταν από την Αργιθέα Καρδίτσας και τα τελευταία χρόνια έμενε στη Λάρισα με τη σύζυγο και τα παιδιά τους.


Στον ιερό ναό του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ στη Λάρισα συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου ταγματάρχη, για το στερνό αντίο.

Στην τελετή παρέστη και τιμητικό άγημα από την αεροπορία στρατού.

 

Ο Δημοσθένης Γούλας είναι ένας από τους τέσσερις νεκρούς που θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλο το πανελλήνιο.

«Σ’ αγαπάμε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ», ήταν τα συγκινητικά λόγια της γυναίκας του άτυχου στρατιωτικού.

Συντετριμμένος, ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου από τον ξαφνικό χαμό του γιου του Δημοσθένη Γούλα, μονολογούσε: “Έχασα το καμάρι μου. Έχασα το καμάρι μου σε όλα πρώτος”.

 

Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας κατάγονταν από το Αρτεσιανό. Ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος με παιδιά, όπως και οι άλλοι δυο από τους νεκρούς. Ήταν παιδί οδοντιάτρων. Οι γονείς του εργάζονταν στην Αθήνα και η μητέρα του είναι κυπριακής καταγωγής, ωστόσο μόνιμη κάτοικος Αθηνών τις τελευταίες δεκαετίες.

Η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή θα τελεσθεί σήμερα στις 15:00 το απόγευμα, στη Φαλάνη της Λάρισας.

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποστρατήγο (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, θα τελεσθεί την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου, από όπου κατάγεται.

Η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου (ΤΘ) θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.