Μαϊμού υπάλληλος της ΔΕΗ "ξάφρισε" ηλικιωμένη στα Γιάννενα

Άγνωστος άνδρας επισκέφτηκε μια ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και την λήστεψε.

Σύμφωνα με όσα είπε η 75χρονη γυναίκα στους αστυνομικούς, ένας άγνωστος την επισκέφτηκε στο σπίτι της, λέγοντάς της πως είναι υπάλληλος της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια, αφού την έπεισε ότι έπρεπε να κάνει έλεγχο στο δίκτυο, την οδήγησε στην αυλή, ενώ την προέτρεψε να πάρει ό,τι πολύτιμο έχει στο σπίτι, γιατί υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και φωτιάς.

Η ηλικιωμένη δεν υποψιάστηκε τις προθέσεις του άγνωστου και πήρε μαζί της 6 χρυσές λίρες, κοσμήματα μεγάλης αξίας και 50 χιλιάδες ευρώ που είχε κρυμμένα.

Όταν ο «υπάλληλος της ΔΕΗ» έφυγε από το σπίτι, η 75χρονη κατάλαβε πως οι λίρες, τα κοσμήματα και τα χρήματα δεν υπήρχαν, της τα είχε αρπάξει και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη ηλικίας 29 ετών οποίος και αναζητείται. Καταζητείται, επίσης, ένας συνεργός του 29χρονου, ο οποίος τον περίμενε έξω από το σπίτι με αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Η πλεκτάνη από ληστές που παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ σε ηλικιωμένους ανθρώπους, έχει επαναληφθεί πολλές φορές στις γύρω περιοχές των Ιωαννίνων.