Στόχευαν Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM & εταιρείες - Για ποιους προορίζονταν τα ύποπτα πακέτα

Νέα στοιχεία για τα ύποπτα πακέτα που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε από τους συνολικά οκτώ αποδέκτες είναι ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οίκος αξιολόγησης Fitch και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα τρία πακέτα-βόμβες προορίζονταν σε πολυεθνικές με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ελάχιστα στοιχεία για τους υποτιθέμενους αποστολείς που αναγράφονται στα πακέτα. Εκτός από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, υπάρχουν ονόματα καθηγητών πανεπιστημίων (Πάντειος, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κτλ) τα οποία η Αστυνομία “προστατεύει”.

Άγνωστο παραμένει το αν υπάρχουν κι άλλα τρομοδέματα, κάτι που θα εκτιμηθεί από τους αστυνομικούς όταν δημοσιευθεί προκήρυξη από την οργάνωση που έχει οργανώσει το τρομοκρατικό σχέδιο.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την υπόθεση

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμάται πως όλες οι καμουφλαρισμένες βόμβες έχουν κοινό παρονομαστή τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία ωστόσο έχει αναλάβει την ευθύνη μόνο για το πακέτο που από τύχη δεν έσκασε στα χέρια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σημειώνεται βέβαια πως στο κείμενο που δημοσίευσε η οργάνωση αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που περιμένει η Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα σημεία απ’ όπου εστάλησαν οι φάκελοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκείνοι που έχουν εντοπιστεί καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, λόγω της περιοχής απ’ όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό ήταν κάτι που περίμεναν οι Αστυνομικοί,  γι’ αυτό και η Αντιτρομοκρατική είχε συνεχή παρουσία στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι’ αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.