Το νέο "αίμα" των Πυρήνων της Φωτιάς - Στα ίχνη 7 ατόμων η Αστυνομία

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την υπόθεση με τα πακέτα-βόμβες που ταχυδρομήθηκαν από την Ελλάδα σε Βερολίνο και Παρίσι στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη που γνωρίζουν ζητήματα τρομοκρατίας εκτιμούν πως ο αποστολέας ήταν κοινός, δηλαδή οι Πυρήνες της Φωτιάς, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα με στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη τεσσάρων ανδρών και τριών γυναικών, οι οποίοι φέρονται να είναι συνεχιστές της δράσης της οργάνωσης.

Άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής πιθανολογούν ότι πρόκειται για στρατολογημένους ποινικούς, ενώ εκτιμάται ότι το γενετικό υλικό κάποιων από αυτούς περιλαμβάνεται στα «ορφανά» DNA που έχει η αστυνομία, από έρευνες σε κρησφύγετα της οργάνωσης.

Ένας από τους επτά θεωρείται ότι είναι ειδικός στην κατασκευή βομβών, ενώ σε συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί ο συγκεκριμένος αναφερόταν ως “μάγειρας”. Η περίπτωσή του ήταν γνωστή στην Αστυνομία από την περίοδο που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού για την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων» και άλλων κρατουμένων.

Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βοήθησαν ποινικοί στη στρατολόγησή του. Αυτό σημαίνει ότι τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης μπορούν να επικοινωνούν με ύποπτα άτομα εκτός φυλακής.

Τέλος, σύμφωνα με μια πηγή πιθανόν η εντολή για την αποστολή των πακέτων με τα εκρηκτικά να δόθηκε από κάποιον φυλακισμένο.