Έφυγε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων - Τριήμερο πένθος στην Καλαμπάκα

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που είχε υποστεί.

Η είδηση του θανάτου του Ποιμενάρχη σκόρπισε θλίψη στα μέλη της Εκκλησίας, πολλά πνευματικά του παιδιά και πολίτες, ενώ σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα επίσημα η επαρχία Καλαμπάκας.

Το σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), στην οποία αναμένεται να χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Βιογραφικά στοιχεία του μητροπολίτη:

Γεννημένος το 1932 στο Φανάρι Καρδίτσας, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (το κοσμικό του όνομα Βύρων) σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1955. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1965 και πρεσβύτερος το 1966, ενώ υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.

Στις 31 Μαΐου 1970 εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονείται ως Επίσκοπος.Τον Ιούλιο του 1974 κηρύσσεται έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και ανακηρύσσεται σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού. Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εκλέγεται από την Ιεραρχία της Ελλάδος Μητροπολίτης της νεοϊδρυθείσης και προσωποπαγούς -τότε- Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιείται με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος μόλις στις 9 Οκτωβρίου 2015, όπου και παρέμενε μέχρι και σήμερα.

Ήταν ο δεύτερος σε αρχαιότητα μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, με χειροτονία το 1970.