Ο Τζιάνι Πιτέλα ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Αθηνών την Παρασκευή

Ο Τζιάνι Πιτέλα, Πρόεδρος της  Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης των Αθηνών.

Η τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου στο δημαρχιακό μέγαρο, γι’ αυτό και ο Πιτέλα θα βρίσκεται στην Αθήνα από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Κατά την παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών: Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Πηγές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σχολιάζοντας τις παραπάνω συνομιλίες ανέφεραν ότι ο Τζιάνι Πιτέλα έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της ευρύτερης δυνατής, προοδευτικής, κεντροαριστερής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών ήταν από τους συντελεστές για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σήμερα «είναι μεταξύ αυτών που πιέζουν προς την κατεύθυνση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, χωρίς νέα επιβαρυντικά μέτρα».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο, ο κ. Πιτέλα ανέφερε πως «η Αθήνα είναι για μένα το σύμβολο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για την ανακήρυξή μου, την ερχόμενη Παρασκευή, σε επίτιμο δημότη αυτής της πόλης».

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο κ. Πιτέλα έχει προσκαλέσει τους ευρωβουλευτές και επικεφαλής όλων των ελληνικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτός της Χρυσής Αυγής.