Πανελλαδικές: Μέχρι και την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων

Στενεύει το περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα έχουν την δυνατότητα οι μαθητές να υποβάλουν την αίτηση τους . Την δυνατότητα για την εισαγωγή τους σε τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση τους με δύο τρόπους. Ο πιο εύκολος τρόπος για αυτούς είναι μέσω του λυκείου του κάθε υποψηφίου ή ένας άλλος απλός τρόπος είναι επίσης και μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr. Την ιστοσελίδα μπορούν να την βρουν στο σύνδεσμο «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Υπενθυμίζεται ότι οι παλαιότεροι υποψήφιοι που επιθυμούν να ξανά συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα πρέπει προς διευκόλυνσή τους να προσκομίσουν τη βεβαίωση πρόσβασης ή βεβαίωση συμμετοχής στην οποία αναγράφεται ο κωδικός αριθμός υποψηφίου.