Το προσωπικό μήνυμα του Γιουνκέρ στον φούρναρη της Κω: Σ' ευχαριστώ για όσα έκανες!

Ένα προσωπικό μήνυμα έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στον Διονύση Αρβανιτάκη, τον άνθρωπο που μοίραζε ψωμί στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που έφτασαν από τις χώρες τους μέχρι την Κω.

«Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες» είχε πει πριν από μήνες στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Γιουνκέρ και την Τρίτη 7/3 τον ευχαρίστησε προσωπικά μέσω του Δημάρχου του νησιού: “Ευχαριστώ για όσα έκανες!”, έγραψε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, είναι ο “φούρναρης της Κω” που μοίραζε καθημερινά ψωμί στους πρόσφυγες, συγκινώντας ολόκληρη την Ευρώπη και αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό μεγαλείο ψυχής.

«Εγώ κάποτε πείναγα και γι’ αυτό τώρα κάνω αυτό το πράγμα», είχε αναφέρει μετά τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Ήμουν μετανάστης στην Αυστραλία το 1957. Πούλαγα κουλούρια στον Άγιο Νικόλα στα Κάτω Πατήσια και έφυγα το 1959 και γύρισα εδώ το 1970, στην πατρίδα της συζύγου, στην Κω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φιλοξενούσαμε πρόσφυγες, μόνο ξένους τουρίστες, οι οποίοι μας κάνανε πλούσιους. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Εγώ δούλεψα και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου και γίναμε αυτοί που γίναμε».

«Πού είναι το κράτος;», αναρωτιόνταν: «Δίνουμε ψωμιά, ντόνατς, γλυκά, απ’ όλα. Δύο αυτοκίνητα κάθε μέρα. Γυρνάμε και τα μοιράζουμε στα πεζοδρόμια, εκεί κοιμούνται οι άνθρωποι».