Προκαλεί ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ: Ας μη δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Έλληνες

Κλιμακώνεται η διπλωματική κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε αναφέρει: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Έπειτα από την απάντηση αυτή, αλλά και τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι αν θέλουν οι Τούρκοι να ανέβουν στα Ίμια ας το κάνουν να δούμε μετά πώς θα φύγουν, ο Τσαβούσογλου ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, αποκαλεί τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών “κακομαθημένο παιδί”, το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Συνεχίζοντας μάλιστα καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να τον θέσει υπό έλεγχο απειλώντας ότι «αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός».

«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» τονίζει κλείνοντας ο Τσαβούσογλου.

To τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu