Κλείνουν τον Αστυνομικό Σταθμό Θρακομακεδόνων - Διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος

Τη δυσαρέσκεια και την έντονη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων εξέφρασε με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός. Με την παρέμβασή του ο κ. Κασσαβός ζητά την συνέχιση της λειτουργίας του αστυνομικού Σταθμού, την ενίσχυσή του με περισσότερο προσωπικό και συνάντηση όσο το δυνατόν συντομότερα με τον κ. Τόσκα προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός αναφέρει την προβληματική αστυνόμευση των Θρακομακεδόνων και τα αυξημένα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών και επισημαίνει το γεγονός ότι τέτοιους είδους ενέργειες όπως αυτή δεν εκπληρώνουν τη θεσμική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών και την εδραίωση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Αχαρνών ζητά από την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων να συγκαλέσει άμεσα Έκτακτη Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου με μόνο θέμα την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.

Η αντίδραση του Δήμαρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού προκλήθηκε αμέσως μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 7/2017 (ΦΕΚ Α΄ 14/9-2-2017) σχετικά με την “Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας”, από το οποίο προκύπτει η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Αχαρνών

epistoli-yporgeio-propo