Ζυρίχη: Δολοφονήθηκε ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μ. Κυπριανίδης

Νεκρός βρέθηκε στη Ζυρίχη ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ελβετικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία.

Ο Μανώλης Κυπριανίδης υπήρξε Πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του οκταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής μέχρι το 2014.

Προτού αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, ο Κυπριανίδης ήταν επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» καθώς είχε παντρευτεί την κόρη μεγαλομετόχου της εταιρείας, Μαρίνα Φλέγγα.

Μετά από το διαζύγιό τους, σύναψε σχέσεις με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση.

Ο Τύπος είχε ασχοληθεί αρκετά με τον Κυπριανίδη, καθώς αφού αποχώρησε από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, είχαν γραφτεί πολλά σχετικά με την εξαφάνιση έργων τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους της εταιρείας.

Επίσης, δημοσιεύματα αναφέρονταν και στο γεγονός ότι κατείχε το γνωστό ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για μια βίλα δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων, το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα. Το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη, την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».