Φερχόφστατ: Το Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο όλη την Ευρωζώνη

Ένα Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρωζώνη, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών μιλώντας στην εφημερίδα “Die Welt”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο Γκι Φερχόφστατ έκανε λόγο για λάθη τόσο από πλευράς των ελληνικών Κυβερνήσεων όσο και δανειστών της χώρας, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν με τη νοοτροπία του λογιστή.

«H κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Ουδείς μπορεί να μεταρρυθμίσει καμία χώρα με την νοοτροπία του λογιστή», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου.

Συνεχίζοντας ο Βέλγος πολιτικός τόνισε πως «απαιτούνται βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να μπει ένα τέλος στα μονοπώλια και τις ανείπωτες πελατειακές δομές σε πολλούς τομείς. Απουσιάζει επ’ αυτού και η προθυμία».

Σε ερώτηση για το αν η λύση θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit απάντησε: «Εκείνο το οποίο επιθυμώ είναι να αλλάξει η Ελλάδα ριζικά. Φοβάμαι ότι το Grexit θα έβαζε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρωζώνη».