"Όχι" από τον Άρειο Πάγο για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης δικαστών

Το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών και εισαγγελέων μπορεί να τεθεί μόνο σε περίπτωση που αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση της διοικητικής ολομέλειας των Εισαγγελικών λειτουργών του Αρείου Πάγου, μετά από την πρόταση της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλικής Θάνου, για την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 3 χρόνια.

Από τους 17 εισαγγελικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου, στην ολομέλεια συμμετείχαν 12.

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα για τη στάση που θα κρατήσουν οι ανώτατοι εισαγγελείς όταν και αν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.

Όπως υποστήριξε ο εισηγητής Κ. Παρασκευαΐδης, στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας πρέπει να εξεταστεί θετικά. Η γνώμη του βρήκε σύμφωνους 6 αντιεισαγγελείς, ενώ οι υπόλοιποι 6 διαφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αυτό είναι άκαιρο τη δεδομένη στιγμή.

“Όταν η Βουλή των Ελλήνων κινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, θα εκφέρουμε με υπευθυνότητα την άποψή μας για το κεφάλαιο αυτό. Στο στάδιο αυτό οποιαδήποτε τοποθέτηση για την αύξηση του ορίου ηλικίας είναι άκαιρη”, ξεκαθάρισαν 6 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Την απόφαση των αντιεισαγγελέων θα ακολουθήσει η απόφαση των Αρεοπαγιτών, οι οποίοι θα ακούσουν την εισήγηση της Βασιλικής Θάνου και του αρεοπαγίτη, Γ. Σακκά.