Πάνε πλατεία οι αγρότες - Κατεβάζουν τρακτέρ στο Σύνταγμα

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται από τότε που τουλάχιστον 10.000 αγρότες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας κι όπως φαίνεται, το σκηνικό θα επαναληφθεί για ακόμα μια φορά.

Το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2017, κατά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια, οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οργανώνοντας μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, αποφασίστηκε για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, ενώ ζητείται συνάντηση με όλους τους Υπουργούς που σχετίζονται με το θέμα του αγροτικού, την Παρασκευή 10 του μήνα.

Όπως ανέφεραν οι αγρότες, σκοπός της συνάντησης με τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος, είναι να κατατεθούν τα σχετικά αιτήματα προς άμεση υλοποίηση από την Κυβέρνηση.

Στο κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας συμμετέχουν αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα και αργότερα ενισχύθηκε από αγρότες από το μπλόκο στο Γερακάρι, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο εδώ και 13 ημέρες.

%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%821

Υπενθυμίζεται, ότι το κεντρικό μπλόκο της Νίκαιας παραμένει και ενισχύεται από αγρότες από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Οι αγρότες στο σημείο κρατούν κλειστό επ’ αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ και στον κόμβο του Πλατυκάμπου έχει αποκλειστεί το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Μπλόκα υπάρχουν επίσης στο Δαμάσι, αλλά και στον κόμβο Αργυροπουλίου, όπου οι αγρότες προχωρούν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης. Ακόμη στα Φάρσαλα, και στη Ραχούλα έχει αποκλειστεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών -Θεσσαλονίκης και ο δρόμος Λάρισας – Τρικάλων.

%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%822

12 Φεβρουαρίου 2016: Οι αγρότες “πλημμύρισαν” με τρακτέρ το κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι κατά του ασφαλιστικού: