Άκης Τσοχατζόπουλος: Φοβάμαι ότι θα έχω το τέλος του Κουτσόγιωργα

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας της πολιτικής, ο «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για μίζες και “μαύρα λεφτά” και οδηγήθηκε στη φυλακή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο “Αττικόν” με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα στο πόδι. Μάλιστα κατέθεσε το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης όπως αποκάλυψε στα “Παραπολιτικά” και στο ένθετο της εφημερίδας Secret ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου Γιάννης Παγουρόπουλος.

«Με στοιχειώνει ο θάνατος του Μένιου»

Με τη φράση «με στοιχειώνει ο θάνατος του Μένιου», ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξιστόρησε στον δικηγόρο του Γιάννη Παγουρόπουλο, τον θάνατο του φίλου του Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος, όπως αναφέρει το Secret, όταν οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για τη δίκη Κοσκωτά, έγειρε το κεφάλι του αριστερά και λέγοντας «Κύριε πρόεδρε, δεν δύναμαι», ξεψύχησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παγουρόπουλο ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον τελευταίο καιρό διαισθάνεται ότι θα «φύγει» με τον ίδιο τρόπο, που έφυγε και ο Μένιος Κουτσόγιωργας αφού νιώθει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Με το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα και φανερά καταπονημένος, ο πρώην ισχυρός άνδρας εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον των δικαστών προκειμένου να καταθέσει για τέταρτη φορά την αίτηση της αποφυλάκισής του. Μάλιστα μετά βίας μπορούσε να σταθεί όρθιος, ενώ λύγισε όταν είδε να τον περιμένει στην αίθουσα του δικαστηρίου η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία ζει πλέον ελεύθερη κοντά στον μοναχογιό τους.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη ενώ το μόνο που τον κρατάει ζωντανό σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι η ελπίδα πως ίσως μια ημέρα μπορέσει να αγκαλιάσει και πάλι τον γιο του. «Δεν μπορώ άλλο. Δεν αντέχω. Η υγεία μου χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα», είπε σχεδόν ψιθυριστά ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόσο στη σύζυγό του όσο και στον δικηγόρο του, ο οποίος παλεύει για να κερδίσει -έστω και τώρα την ελευθερία του πελάτη του. «Ο κύριος Τσοχατζόπουλος είναι καταβεβλημένος», δηλώνει ο Γιάννης Παγουρόπουλος και προσθέτει στο “Secret” ότι «μετά βίας στέκεται όρθιος, ενώ δεν μπορεί ούτε μέχρι το επισκεπτήριο να πάει, να δει το παιδί του και τη γυναίκα του. Η ψυχολογία του είναι πολύ άσχημη και καθημερινά χειροτερεύει, γεγονός που επηρεάζει και το σώμα του. Μέχρι στιγμής, έχω κάνει τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν έχουν γίνει δεκτές, και μια τέταρτη, για την οποία περιμένουμε την απόφαση την εβδομάδα που έρχεται. Δεν θα τα παρατήσουμε». Επίσης ξεκαθαρίζει ότι «αν ο πελάτης μου δεν αποφυλακιστεί σύντομα, πολύ φοβάμαι πως πολύ γρήγορα θα πεθάνει μέσα στη φυλακή. Η κατάστασή του έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ζωή του κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή».

Βίκυ Σταμάτη: «Ο σύζυγός μου κινδυνεύει»

Από την πλευρά της η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι «ο σύζυγός μου είναι άρρωστος και κινδυνεύει. Καθηγητής ιατρός έχει κρίνει πως έχει υποστεί φλεβοθρόμβωση και οδηγείται σε βαριά καρδιακή νόσο. Εδώ και δύο μήνες ο σύζυγός μου θα έπρεπε να ακολουθεί αγωγή υψηλού επιπέδου, ωστόσο οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει για αυτό. Οι φλέβες του αιμορραγούν και χρειάζεται ειδική περιποίηση. Ο πατέρας του παιδιού μου και σύζυγός μου βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή η Βίκυ Σταμάτη. Όπως δηλώνει ο συνήγορός της, Άκης Δημητρακόπουλος «η πελάτισσά μου κατέθετε επί τρεις ώρες προκειμένου να αποδείξει στην ελληνική Δικαιοσύνη πως ό,τι έχει αποκτήσει το έχει αποκτήσει νόμιμα, από την εργασία της, ενώ ως αρχιτέκτων μηχανικός εργάζεται προσφέροντας τις υπηρεσίες της για να διευκολύνει άτομα με αναπηρία, γεγονός που δείχνει το ήθος και το ποιόν της».