Οι Τούρκοι μιλούν για νέο επεισόδιο στα Ίμια - Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ

Για νέο επεισόδιο στα Ίμια κάνει λόγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το οποίο -όπως αναφέρει- σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από την πλευρά τους, πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά την είδηση, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε νέο επεισόδιο μετά από εκείνο την Κυριακή.

Συνεχίζοντας οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι στην περιοχή βρίσκεται η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», η οποία δεν έχει καταγράψει καμία τέτοια δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Anadolu, εξαιτίας της συμπλήρωσης 21 χρόνων από την κρίση στα Ίμια, τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στις βραχονησίδες – σε απόσταση 3,8 μιλίων από την Αλικαρνασό (Μπόντρουμ) – ένα σκάφος και 4 φουσκωτά. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι υπήρξε «κινητικότητα» τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας από σκάφη των δύο χωρών.

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής και του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή. Η «εμπλοκή» διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ-1, τελικά αποχώρησαν τα τουρκικά σκάφη προς την Αλικαρνασό.

Το VIDEO που «ανέβασε» το απόγευμα της Δευτέρας το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας στο Youtube (TSK) υπό τον τίτλο: «Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις -Τεταμένες στιγμές στα Ίμια»: