Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας & πορεία εργαζομένων (φωτό - video)

Από τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, αγρότες με τα τρακτέρ τους άρχισαν καταφτάνουν από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο της Λάρισας στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν και άλλοι από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Εκτός από τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Όπως είπαν, σκοπός τους είναι να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, από το μπλόκο της Νίκαιας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε εδώ σήμερα, όπου θα στηθεί το μεγαλύτερο μπλόκο των αγροτών, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη αλλά και την ενότητα του αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Άλλωστε, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σταθερά εκφράζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Την ίδια ώρα, το onlarissa.gr εκτιμά ότι περισσότερα από 350 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας.

Τα τρακτέρ παρατάσσονται πέριξ της αερογέφυρας, με την κυκλοφορία να δίνεται πλέον από παρακαμπτήριες οδούς.

Μάλιστα κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών καθώς δεν τους επετράπη να ανέβουν πάνω στην Εθνική Οδό, ωστόσο μετά τις 15:00 το μεσημέρι τους επιτράπηκε να ανέβουν και στον κόμβο.