Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Λέσβος & Ζάκυνθος (φωτό)

Η Λέσβος και η Ζάκυνθος μετρούν ακόμα τις πληγές τους έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Τα δύο νησιά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από τη σχετική απόφαση που έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Τα αιτήματα είχαν υποβάλει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Βούλιαξε η Λέσβος από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Ο κ. Καπάκης άναψε το “πράσινο φως” ώστε η Ζάκυνθος και η Λέσβος να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες και να διαχειριστούν τις συνέπειες από τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στις 26 και 28 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Συνεργεία στη Ζάκυνθο

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε ότι μέχρι και σήμερα είναι αδύνατον να καταγραφούν οι ζημιές, διότι τα νερά δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη από σπίτια και καταστήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι η Πυροσβεστική Λέσβου δέχθηκε συνολικά 75 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία μέχρι να εξασθενήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες κράτησαν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.