"Βούλιαξε" η Λέσβος- Πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Λέσβου προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε χθες το νησί. Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική η οποία δέχθηκε συνολικά 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ πραγματοποίησε και 16 απεγκλωβισμούς κατοίκων από σπίτια και αυτοκίνητα. Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίστηκαν στην Καλλονή όπου υπερχείλισε το ποτάμι. Πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια ενώ σύμφωνα με το Lesvosnews.net σημειώθηκε μικρής έκτασης κατολίσθηση προς τα Παρακοίλα.

agia1

Σοβαρά προβλήματα και στο Πλωμάρι

Ένα σπίτι και ένα ξενοδοχείο πλημμύρισε όταν φούσκωσαν οι χείμαρροι προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρύνουν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον Σεδούντα ποταμό. Νωρίτερα μηχανήματα της Περιφέρειας Λέσβου άνοιξαν τον δρόμο προς Λαγκαδά απομακρύνοντας κλαδιά και μπάζα τα οποία είχαν παρασυρθεί από τα νερά.

lesvos9

lesvos8

Πέντε σπίτια πλημμύρισαν στην Αγία Παρασκευή λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης ο κεντρικός δρόμος του χωριού μετατράπηκε σε ποτάμι. Λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Μυτιλήνης χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ζημιές.

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις, σήμερα Τρίτη τα σχολεία στην πόλη της Καλλονής θα παραμείνουν κλειστά.

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b7