Χάος στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία - Θρήνος με το θάνατο του 33χρονου

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νησί την Κυριακή. Συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας άρχισαν να καταγράφουν προσεκτικά τις ζημιές, την ώρα που η νεροποντή συνεχίζεται και τη Δευτέρα.

Η μπόρα που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες προκάλεσε νέα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, καθώς στην περιοχή του Κρυονερίου σημειώθηκε κατολίσθηση και πτώση βράχων που έκλεισαν το δρόμο. Κατολίσθηση έγινε και στην περιοχή του Δημοτικού σταδίου Ζακύνθου όπου πέτρες και χώματα έφυγαν από λόφο της περιοχής καταλήγοντας στο οδόστρωμα.

Την ίδια ώρα “φούσκωσε” και πάλι χείμαρρος στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων, με την τροχαία και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού να επιχειρούν στο σημείο από το βράδυ της Κυριακής, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία.

Η Ζάκυνθος αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της νεροποντής της Κυριακής τόσο στην πόλη του νησιού όσο και στα χωριά Πηγαδάκια, Σκουλικάδο, Τσιλιβή. Η πυροσβεστική είχε δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Την κατάσταση επιδεινώνουν και τα βουνά από σκουπίδια που έχουν σχηματιστεί στους δρόμους.

Θρήνος για τον χαμό του 33χρονου

Το νησί θρηνεί τον άδικο χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Βανάτο. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά βρέθηκε νεκρός 3 χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Γιώργος Ζουπάνος αγνοούνταν από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου και δεν είχε δώσει σημεία ζωής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η οικογένειά του ανησύχησε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Τη δήλωση της εξαφάνισής του έκανε στην Αστυνομία ο αδελφός του.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε σε χαντάκι το αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλά όχι και ο ίδιος.

Δείτε αναρτήσεις των φίλων του στα social media.

“Αυτό το παιδί ο Γιώργος Ζουπάνος αγνοείτε από χθες το βράδυ. Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν στο Avant στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για αυτόν ή για το άτομο που ήταν μαζί του παρακαλώ ενημερώστε το αστυνομικό Τμήμα στο 2695022100 και στο 6947043695. Παρακαλώ κοινοποιήστε και βοηθήστε”.