Παυλόπουλος: Οι νέοι χειμάζονται δεινώς από την οικονομική και κοινωνική κρίση

Στον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης παρέστη απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό στον οποίο είπε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά παρίσταμαι στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το ένα τέταρτο του αιώνα της διακονίας σας στον Πολιτισμό, με την δημιουργία του εμβληματικού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τις πολλαπλές θεσμικές πολιτιστικές σας δράσεις, που επηρεάζουν θετικά το μουσικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, είναι αναμφίβολα μια πολυσήμαντη επέτειος. Είναι ένα ελπιδοφόρο ορόσημο, το οποίο υπόσχεται συνέχεια και προδικάζει νέα περίοδο προσφοράς και δημιουργίας.

Θα ήθελα ν’ αναφερθώ σε πολλά, για ό,τι προσπαθήσατε και για ό,τι καταφέρατε. Θα προτιμήσω, όμως, να σταθώ σε κάτι που ιδιαίτερα με συγκινεί. Πρόκειται για την στήριξή σας προς τους νέους ανθρώπους, τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις της Χώρας. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας και του καθενός μας ξεχωριστά στρέφεται, όπως είναι ευνόητο, στους νέους της Πατρίδας μας. Οι οποίοι, μολονότι χειμάζονται δεινώς μέσα στην βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει την Χώρα μας και τον Λαό μας, πάντα ελπίζουν και πάντα αγωνίζονται με σθένος. Κάθε φροντίδα, κάθε έννοια σας και προσφορά σας προς αυτούς είναι πράξη ευθύνης.

Συγχαίρω, από καρδιάς, όλα τα Μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Και να γνωρίζετε ότι εκτός από τις ευχές μου έχετε την αμέριστη στήριξή μου κατά την επιτέλεση της αποστολής σας.”