"Πνίγηκε" η Κομοτηνή - Έπεσαν 85,3 τόνοι νερού ανά στρέμμα (φωτό)

Σαρωτική ήταν η κακοκαιρία της Τετάρτης για την Κομοτηνή, καθώς έπεσαν περίπου 85,3 τόνοι νερού ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα η πόλη να πλημμυρίσει.

Από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και μάλιστα, σε μία περίπτωση, χρειάσθηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο ένας πολίτης που τραυματίσθηκε από πτώση δέντρου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της «Μηχανοργάνωσης Δημόκριτος», ο ρυθμός της βροχής έφτασε τα 165,09 χιλιοστά ανά ώρα στις 15:52 το μεσημέρι και τα 342,44 χιλιοστά ανά ώρα στις 16:11, ενώ σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου και μέχρι την περασμένη Τρίτη, είχαν καταγραφεί στην Κομοτηνή μόλις 473,6 χιλιοστά βροχής.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, συνεχάρη τους αρμοδίους αιρετούς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους δημοτικούς υπαλλήλους, που όπως επεσήμανε, «ανταποκρίθηκαν ως προς την ετοιμότητά τους όσο και ως προς την άμεση επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα». Ευχαρίστησε επίσης και τους δημότες της Κομοτηνής που έδρασαν ως ενεργοί πολίτες, διευκολύνοντας το έργο των συνεργείων του Δήμου.