Βούλιαξε η μισή Ελλάδα απ'τη νεροποντή (φωτό + video)

Πλημμυρισμένους δρόμους και τροχαία ατυχήματα άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα οι δρόμοι πλημμύρισαν σε πολλά σημεία, ενώ στη Θεσσαλονίκη η περιορισμένη ορατότητα και η ολισθιρότητα του οδοστρώματος προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Οι ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τη Δυτική Ελλάδα: Σε Αχαΐα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Άρτα και άλλες περιοχές πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στο Μεσολόγγι η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων, αλλά και κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας κεραυνός προκάλεσε διακοπή ρεύματος και βλάβη στο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων. Παράλληλα, κατέρρευσε ανάχωμα στον δρόμο προς το ΤΕΙ, με συνέπεια να κατευθύνεται μεγάλος όγκος νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου. Επίσης πολλές είναι οι καλλιέργειες που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Τα προβλήματα με τις πλημμύρες ήταν τόσο έντονα, που η Πυροσβεστική προχώρησε προληπτικά σε εκκενώσεις σπιτιών όπου κατοικούν ηλικιωμένοι.

 

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η Ναύπακτος όπου μια γυναίκα κινδύνευσε, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, απεγκλωβίζοντας την οδηγό.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει και η Πάτρα, όπου επίσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Επίσης, μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς δέντρα και πέτρες που παρέσυραν τα ορμητικά νερά προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά χωριά στη δυτική Αχαΐα.

Μεγάλες ζημιές και στην Άρτα

Στην Αρτα, πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι και κτηνοτροφικές εκτάσεις καθώς, όπως αναφέρει το epirusgate, δεν είχε μπει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Βίγλας.

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και τη Βάρδα όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, στη Γαστούνη, τα Λεχαινά και την Ανδραβίδα.

Φωτογραφίες, βίντεο: nafpaktianews, epirusgate, onairnews