Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες (upd-photo-vid)

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να καταλήξει σε απόφαση για το εάν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι προσφυγές των καναλιών, έτσι ώστε οι δικαστές να «περάσουν» στην ουσία της υπόθεσης. Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος φέρεται να έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών, τότε η Ολομέλεια δεν θα εξετάσει, σε αυτή τη φάση, επί της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου Παππά.

Ωστόσο, η Ολομέλεια θα επανέλθει στις 13 Ιανουαρίου για να κρίνει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου της κυβέρνησης, καθώς θα εκδικαστούν οι νέες προσφυγές με άλλη νομική βάση. Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε στις 3 μ.μ. Είχε προηγηθεί διακοπή μιας και πλέον ώρας λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα, που αποδείχθηκε φάρσα.

Νωρίτερα άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 10:00 στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ανέφερε ότι «θα εκραγεί βόμβα στο ΣτΕ σε 45 λεπτά». Ο άγνωστος προειδοποίησε ότι «δεν είναι αστείο, κινδυνεύουν ζωές», αλλά το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα. Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε αφού ήταν σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση, η δεύτερη κατά σειρά, της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατα τη διάρκεια της πρώτης διάσκέψης ο εισηγητής της υπόθεσης Γ. Παππαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες! Σήμερα αναμενόταν να τοποθετηθούν λίγοι σύμβουλοι επικράτειας και να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Ακόμα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσει η συνεδρίαση μετα τον έλεγχο της αστυνομίας στο κτίριο του ΣτΕ ή θα συνεχιστεί άλλη μέρα.

sddc3

sddc2

sddc1