Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ξανά ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε  σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος του φορέα, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, με σκοπό να δώσει το στίγμα ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία τον αθωώνει, είναι έτοιμος να αναλάβει και πάλι καθήκοντα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννόπουλος διαβεβαιώνει «ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης  θα συνεχίσω να προσφέρω τις επιστημονικές γνώσεις  και υπηρεσίες για την επίλυση εκκρεμοτήτων στο πεδίο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας στο Προσφυγικό και στην υλοποίηση προγραμμάτων που έχει εκπονήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Η ανακοίνωση του Θανάση Γιαννόπουλου έχει ως εξής:

Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ επί των αποφάσεων των Υπουργών Υγείας  κ. Α. Ξανθού και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Π.Πολάκη, περί αντικαταστάσεως μου ως Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθειά μου πίστη προς τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς Λειτουργούς δια την εκδοθείσα απόφαση.

Η τοποθέτηση μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήτο εξαιρετικά τιμητική με άκρως επιστημονικά κριτήρια.

Η λειτουργία μου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού υπήρξε με γνώμονα το κανονιστικό πλαίσιο του και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης  θα συνεχίσω να προσφέρω τις επιστημονικές γνώσεις  και υπηρεσίες για την επίλυση εκκρεμοτήτων στο πεδίο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας στο Προσφυγικό και στην υλοποίηση προγραμμάτων που έχει εκπονήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συντάσσομαι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ανταπεξέλθει τόσο στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας όσο και στις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), είχε χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικές τις παραιτήσεις τριών τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου, Ιωάννη Γιαννάκη και του τέως μέλους του, Δημητρίου Μπίτα, που έγιναν τον περασμένο Μάιο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.