Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δήμαρχος Λέσβου για το προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη για την κατάσταση με το θέμα του προσφυγικού στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του Δημάρχου του νησιού, Σπύρου Γαληνού.

Οι συνομιλίες είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Εκτός από τον Δήμαρχο Λέσβου, στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης. Επίσης έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Τέλος, θα πάρουν μέρος στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

«Δεν θα είναι μια ακόμα σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Και συνέχισε: «Περιμένω από κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτάσεις στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού των 5,5 σχεδόν χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί σήμερα αλλά και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών. Στη σύσκεψη περιμένω όμως εκτός από προτάσεις να υπάρξουν και αποφάσεις στην ίδια πάντα κατεύθυνση».