Καμμένος σε Ιερώνυμο: Δεν θα συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας

Νέους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξιμού βάζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας».

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον διαβεβαίωσε ότι και ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία από τη διδασκαλία και την κοινωνία ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες για το ρόλο της Εκκλησίας στη διάρκεια της Κατοχής. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της Κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε αντίσταση εκ μέρους της Εκκλησίας» σημείωσε ο κ. Καμμένος κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Φίλη.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «στο συγκεκριμένο θέμα θα μας βοηθούσε πολύ να πάρουμε ως παράδειγμα τη Γερμανία που τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα με ωραίο τρόπο» και ευλόγως αναρωτήθηκε «αν δεν έχει λόγο η Εκκλησία για τα θρησκευτικά ποιος έχει λόγο;». Καταλήγοντας ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να υπάρξει συνεργασία από μηδενική βάση και από τις δύο πλευρές για το καλό του λαού.