Δεσμευμένο με κόκκινο δάνειο 1,8 εκ. ευρώ το "βοσκοτόπι"

Ένα νέο ζήτημα προκύπτει σχετικά με το πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα, ένας από τους -προσωρινούς- ιδιοκτήτες των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έναντι 52,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου, έχει βάλει υποθήκη το -γνωστό πια- οικόπεδο των 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, προκειμένου να λάβει δάνειο πριν από 9 χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το δάνειο αυτό είναι μη εξυπηρετούμενο, με αποτέλεσμα το ποσό να έχει φτάσει μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις το 1,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω οικόπεδο είχε παραχωρήσει ο κ. Καραμπάτσος στον κ. Καλογρίτσα και στη συνέχεια εμφανίστηκε με εκτιμώμενη αξία 100 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο με ενέχυρο το βοσκοτόπι είχε δοθεί το 2007 από την Λαϊκή Τράπεζα, αργότερα όμως απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, και είχε αρχική αξία ένα εκατομμύριο ευρώ.

Έτσι λοιπόν, το περίφημο «βοσκοτόπι» που ήταν ένα από τα υποθηκευμένα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, δεν μπορεί να παραχωρηθεί ως υποθήκη, εγγύηση ή ενέχυρο, καθώς “ανήκει” πλέον στην τράπεζα, κάτι που όμως έγινε, αφού το ακίνητο των χιλιάδων στρεμμάτων δόθηκε ως εγγύηση από τον κ. Καραμπάτσο στον κ. Καλογρίτσα για να πάρει το πόθεν έσχες με το οποίο πήρε μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.