Δημιουργία Κέντρων Eξυπηρέτησης Επιχειρήσεων στο νομοσχέδιο για τα επιμελητήρια

Συζήτηση με τη διοίκηση του επιμελητηρίου της Κοζάνης αλλά και το επιμελητήριο της Καστοριάς είχε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

Κατά τις συνομιλίες που έγιναν στην πόλη, αποφασίστηκε ότι η νέα νομοθεσία για τα επιμελητήρια θα περιλαμβάνει τη διεύρυνση των Υπηρεσιών Μίας Στάσης (ΥΜΣ) και τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

Όλες οι πλευρές ήταν σύμφωνες με τις προτάσεις του κ. Παπαδεράκη, μεταξύ άλλων η ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των επιμελητηρίων, μέσω της διεύρυνσης των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ) και της δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, η φύση της δημόσιας εποπτείας επί του θεσμού και η επιπλέον τόνωση της αντιπροσωπευτικότητας στην εκλογή των οργάνων διοίκησης στο σύνολο του θεσμού.

Συζητήθηκαν προτάσεις για τη συγκρότηση των επιμελητηρίων σε περιφερειακό επίπεδο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες σε κάθε Περιφέρεια. Η προκαταρκτική διαβούλευση με τα επιμελητήρια περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις, με στόχο να τεθεί άμεσα σε επίσημη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης.