Ανακλήθηκε η εισαγγελική παραγγελία για χορήγηση του υλικού της δημοπρασίας στον Alpha

Δεν θα χορηγηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αντίγραφο του υλικού που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των 66 ωρών της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.

Σε δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καθηγητής Πάνος Λαζαράτος εξερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μόλις έμαθα ότι υπήρξε ανάκληση της προσωρινής διαταγής του εισαγγελέα με μια διαφορά ότι ο ALPHA θα μπορέσει να δει τα δεδομένα αλλά δεν θα τα πάρει προκειμένου να διαχωριστούν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα».

Ερωτηθείς για το πότε το υλικό θα είναι στη διάθεση του ALPHA, ο νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού σημείωσε ότι «δεν ξέρω πότε θα δούμε το υλικό. Εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του υλικού από την αρμόδια αρχή προκειμένου να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα τα οποία, όμως, από την αρχή δεν θα έπρεπε να καταγραφούν».

Τελικά, όπως αποφασίστηκε, το υλικό δεν θα καταστραφεί και οι υπεύθυνοι του Alpha, αν και δεν μπορούν να το πάρουν στα χέρια τους, θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν για να το μελετήσουν. Η απόφαση ισχύει μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.