Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία - Ανεμοστρόβιλος "σάρωσε" το Κατάκολο (φωτό)

Η κακοκαιρία της Τρίτης “σάρωσε” αρκετές περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Στην Ηλεία σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ το Κατάκολο επλήγη από ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Βόλος όπως και η Ήπειρος.

Για την Ηλεία η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για άντληση υδάτων στον Πύργο. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στην πόλη εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρων.

Ο ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο ξερίζωσε ολόκληρα δέντρα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον Βόλο όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Αρκετές ήταν οι περιοχές που έμειναν χωρίς τηλέφωνο για τουλάχιστον 4 ώρες, ενώ από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης είναι χωρίς ρεύμα οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Στην Ήπειρο οι καταρρακτώδεις βροχές δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με το epiruspost, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 36χρονη γυναίκα με τα δύο παιδιά της παρασύρθηκε από χείμαρρο στο νομό Θεσπρωτίας. Ευτυχώς η Πυροσβεστική κατάφερε να τους απεγκλωβίσει.

Η κακοκαιρία “χτύπησε” και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όπου οι δρόμοι επίσης πλημμύρισαν ενώ ακόμη και σκάφη υπέστησαν ζημιές.

Φωτογραφίες: epiruspost, ilialive