Από Αύγουστο χειμώνα - Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ήπειρο

Χειμωνιάτικο το τοπίο σήμερα στην Ήπειρο με τη κακοκαιρία να έχει «χτυπήσει» αρκετές περιοχές .

Αυτή την στιγμή η κακοκαιριά πλήττει κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

Πρωτόγνωρες εικόνες και στα Σύβοτα σε  μία παραθαλάσσια περιοχή που δεν είναι συνηθισμένη σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αναφέρεται στο Epiruspost.

Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες πρωινές εικόνες με τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά που αναζητούν διέξοδο προς τη θάλασσα.

epirussivota

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει και την Πάργα, η οποία έχει μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής εξακολουθούν να είναι γεμάτα και ο καιρός είναι κάθε άλλο παρά σύμμαχος.

Από τα ξημερώματα βρέχει σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων και την Άρτα χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα μέχρι στιγμής.

Μεγάλη είναι η ολισθηρότητα που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο και αρκετά τα τροχαία που σημειώνονται.

epirussivota2

Σύμφωνα με το Epiruspost, το πιο σοβαρό έγινε στην Εθνική Ιωαννίνων Άρτας, κοντά στο Μπζάνι όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Έντονη βροχόπτωση και στην  Κεφαλλονιά.

kefalo_0

Όπως μεταφέρει το inkefalonia.gr, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, διότι η ποσότητα νερού που αυτή την στιγμή πέφτει είναι πολύ μεγάλη.

Πολύ έντονα είναι τα φαινόμενα και στην περιοχή της Σκάλας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ξεριζωθεί αρκετά δέντρα.

Χθες το μεσημέρι, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι ο καιρός χαλάει από τις πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Τρίτη, τα νησιά του ιονίου, η ήπειρος, η δυτική στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική στερεά και η Θεσσαλία.

2. Την Τέταρτη, όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χωρά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη.