Ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες ζητάει ο Alpha

Ένσταση στην επιτροπή διενέργειας για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και αποκλεισμού της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη από επιλαχούσα κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος Πάνος Λαζαράτος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha υποστήριξε ότι ο κ. Σαββίδης έκανε μηδενική προσφορά και για αυτό στάλθηκε εξώδικο και κατατέθηκε και ένσταση στην Επιτροπή του διαγωνισμού να προχωρήσει σε ακύρωση. Παράλληλα σημείωσε ότι «ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης είπε τουλάχιστον 7 φορές ότι ο ίδιος δεν είχε άλλο σκοπό παρά να ανεβάσει την τιμή έναντι των άλλων συμμετεχόντων» και τόνισε ότι «αν υπήρχε θέμα σύμπραξης τότε το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό».

Ο κ. Λαζαράτος υπενθύμισε ότι «το άρθρο ένα λέει ότι η διαδικασία πρέπει να διασφαλίσει τον ανόθευτο ανταγωνισμό και αυτό παραβιάζεται με την διαδικασία λοταρία και χαρακτήρισε την αιτιολογία του άρθρου 4 έωλη. Οδηγούμαστε  και σε προβλήματα νοθείας του διαγωνισμού και στο μέλλον» ενώ αναφερόμενος στο θέμα του πόθεν έσχες υπογράμμισε ότι ο έλεγχος  γίνεται μετά τον διαγωνισμό και δεν αποτελεί λόγο ακύρωσή του αλλά είναι σοβαρό ζήτημα.

Καταλήγοντας ο κ. Λαζαράτος παρατήρησε ότι θα ήταν καλύτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει πριν το διαγωνισμό και όχι μετά.