Κλειδώνει και η τέταρτη άδεια - Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις

Ατελείωτη μοιάζει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς πλέον μετρά πάνω από 60 ώρες τη στιγμή μάλιστα που οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ένα 48ωρο.

Όπως φαίνεται η μάχη είναι σκληρή, ωστόσο νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλειδώσει και η τέταρτη άδεια που σημαίνει ότι απόψε αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα ριάλιτι σόου, με δικαστικές προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα, ένα «παιχνίδι», οι νικητές του οποίου θα ανακοινωθούν σε άγνωστο χρόνο. Κατά τ’ άλλα οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποί τους διανυκτέρευσαν για ακόμη μία νύχτα στα ράντζα που έχουν στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, χωρίς να έχουν επικοινωνία ο ένας με τον άλλον.

Νικητές και ηττημένοι αναμένεται -ενδεχομένως και εντός της ημέρας- να εξέλθουν από την πύλη της ΓΓΕΕ, ώστε να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση.

Πάντως, έξω από τα γραφεία της ΓΓΕΕ επικρατεί ηρεμία, το κτήριο για δεύτερη μέρα θυμίζει «αστακό» από το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που το φρουρούν και οι δημοσιογράφοι ελπίζουν ότι σύντομα θα έχουν την είδηση και τα πλάνα με τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους σχημάτων να εξέρχονται από την πύλη, με ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο να διαγράφεται.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Ως προς τα διαδικαστικά: μετά το πέρας της δημοπράτησης και για το τέταρτο κανάλι, η σύμβαση θα συνταχθεί, θα καθαρογραφεί, θα πρωτοκολληθεί και θα υπογραφεί από τους νέους καναλάρχες. Άγνωστο παραμένει εάν επιτραπεί νωρίτερα η έξοδος σε όσους δεν λάβουν άδεια.