"Έφοδος" του ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές της Μυκόνου, της Ρόδου και της Κω

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές.

Από 16 έως και 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Ρόδο και Κω.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα παραπάνω νησιά διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε εννέα περιπτώσεις:

Στη Μύκονο διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε σνακ μπαρ-εστιατόριο.

Στη Ρόδο διαπιστώθηκε σε καφετέρια-σνακ μπαρ η απασχόληση πέντε εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Σε πιτσαρία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και σε καφέ-σνακ μπαρ νησιού, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Στην Κω, διαπιστώθηκαν ότι εργαζόμενοι απασχολούνταν εκτός ωραρίου: τέσσερις υπάλληλοι σε αναψυκτήριο, δύο σε εστιατόριο, ενώ σε άλλο εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή του νησιού διαπιστώθηκε η απασχόληση άλλων τριών εργαζομένων εκτός ωραρίου. Αντίστοιχη περίπτωση διαπιστώθηκε και σε καφέ-σνακ μπαρ σε επτά εργαζόμενους.

Τέλος, στο ίδιο νησί, διαπιστώθηκαν σε εστιατόριο-αναψυκτήριο  τέσσερις παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, όπου επίσης ένας εργαζόμενος απασχολούνταν εκτός ωραρίου.

Για τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.