Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα σε Κέρκυρα και Ασπρόπυργο - Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Γύθειο και Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Χλοματιανά, Μπαρμπάτι και Στρογγυλή Κέρκυρας, μετά από τέσσερις περίπου ώρες μάχης με τις φλόγες.

Πυροσβέστες με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων Πετζετέλ, έχοντας αντίπαλό τους τον δυνατό αέρα, κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές και να τις αποτρέψουν να φτάσουν σε κατοικημένες παρακείμενες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «υπό περιορισμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό, στην περιοχή Μπαρμπάτι, αλλά και στην περιοχή Στρογγυλή, ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης».

Στη φωτιά στη Στρογγυλή, επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 υδροφόρες του δήμου, 1 αεροσκάφος Canadair και 2  αεροσκάφη PZL.

Στα Χλομοτιανά,επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 1 ΟΤΑ, 2 PZL.

Στο Μπαρμπάτι, επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 2 ΟΤΑ, 2 PZL

Υπενθυμίζεται ότι η Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα στο “κόκκινο” σε ότι αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς ( δείκτης επικυνδυνότητας 4), με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στο νησί, ενώ η ύπαρξη τριών διαφορετικών μετώπων στο Βόρειο και Νότιο τμήμα του νησιού δημιουργεί υπόνοιες για εμπρησμό.

(Οι φωτό από το Μπαρμπάτι από το fb: Σάκης Μυρώνης)

Σε ύφεση οι φωτιές σε Γύθειο – Ζάκυνθο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόκαστρο Γυθείου, στη Λακωνία, σε δύσβατη περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 17 οχήματα, 50 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 34 άτομα. Επίσης, 2 OTA, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και άλλα τέσσερα τύπου Πετζετέλ, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Φωτογραφία: Eurokinissi/Αρχείο

Σε ύφεση και η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έξω Χώρα Ζακύνθου. Επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 εναέριο μέσο.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που είχε ξεασπάσει στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα.