Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα-Νεφώσεις και βροχές κατά τόπους

 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα κινηθούν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και σποραδικές βροχές στην Ήπειρο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο καλός καιρός με πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι και τον υδράργυρο να δείχνει από 20 έως 34 βαθμούς.

Αίθριος καιρός και στα Κύθηρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 31 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με βοριάδες 5 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 23 έως 31 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με νεφώσεις το μεσημέρι και θερμοκρασία, που θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς.